טופו בקארי (ניתן לשים עוף / בשר כבש וגם ביצים קשות קלופות)
אופן הכנה:
לטגן 5-7 בצלים חתוכים לקוביות עד שמשחים, להוציא חצי מהכמות ולטחון בבלנדר , להחזיר לסיר ,להוסיף מחית מסאלה ירוקה( לטחון בבלנדר: צרור כוסברה, פלפל חריף, 2 כפות שום ,2 כפות ג'ינג'ר, ומים )
להוסיף תבלינים : כורכום, גאראם מסאלה, מוטון מסאלה, פפריקה מתוקה,
עגבניות מרוסקות, מעט סוכר, לבשל מעט ,
להוסיף את קוביות הטופו.
טופו ברוטב קשיו וקוקוס (מעולה עם עוף)
אופן הכנה:
להכין לפי הסדר שמופיע במתכון
שמן בתחתית הסיר,
1 כפית זרעי כמון 1/2 פלפל חריף מנוקה מגרעינים, 1/2מקל קינמון, (לתת לטעם להיפתח בשמן)
1 בצל חתוך לקוביות,
קופסת עגבניות מרוסקות קטנה (400 גרם)
2 כפות שום כתוש, 2 כפות ג'ינג'ר כתוש (אפשר להשתמש בשום וג'ינג'ר של דורות 3 קוביות מכל אחד)
100 גרם קשיו (לטחון בבלנדר עם מעט מים)
1 כפית שטוחה כורכום, , חצי כפית מלח, 1/2 כפית גאראם מסאלה, 1/4 כפית הל טחון,
כוס בינונית קוקוס לבן יבש
2 קופסא של קרם קוקוס (להסתכל שכתוב מעל 15% שומן)
להוציא את מקל הקינמון (חשוב מאוד לפני שטוחנים את התערובת שבסיר)
ולטחון בבלנדר מוט של מרקים, לתקן תיבולים.
להוסיף את קוביות הטופו.
ראיטה
תפקיד הראיטה הוא לאזן טעמים ולמתן את חריפות האוכל.
יוגורט עם: אפשר לשלב דבר אחד או כמה ביחד: גזר מגורד, כרובית מפוררת, כוסברה, זרעי חמנייה ,אגוזי קשיו, מלפפון מגורד וכרוב לבן חתוך דק דק.
ואז להוסיף: מלח, פפריקה מתוקה ומעט סוכר.
צ'פאטי
צ'פאטי (הינדי:
चपाती) אחד מסוגי הלחם הנפוצים בהודו ושכנותיה וכן במזרח אפריקה,
עשוי מבצק ללא שמרים, שטוח ודק. עם הצ'פאטי "מנגבים" את האוכל,
או שלוקחים בעזרתו קצת אוכל מהצלחת, ולעתים מהווה הצ'פאטי את עיקר הארוחה.
את הצ'פאטי מכינים בשני שלבים, בשלב הראשון קולים אותו על טאווה שהיא סוג של
סאג' - משטח מתכת כבד וקעור המונח על מקור חום. (גחלים או גז). בשלב השני קולים
את הצ'פאטי על הגחלים עצמן או על להבה פתוחה.
נהוג להגיש את הצ'פאטי חמים, לכן מכינים אותם ממש לפני הגשת הארוחה
1 ק"ג קמח לבן (אפשר לעשות חצי חצי עם קמח מלא רק קשה יותר ללוש).
1/2 כפית מלח
175 שמן
1/2 ליטר מים
אופן ההכנה:
לערבב את הקמח עם המלח (יבשים) ולהוסיף את השמן מעורבב עם המים (רטובים), ללוש לבצק חלק, לגלגל לכדורים בגודל 30 גרם (כדור מטקות), לקמח משטח ואז לפתוח בעזרת מערוך לעיגולים, להניח על מחבת חמה, עד שעולות בועות ולהפוך לצד השני, ואז להניח ישירות על הלהבה הכי גדולה בגז, הצאפטי יתנפח, יקבל את הצריבה של האש ואת הריח האופייני לטאבון. יש לחזור על התהליך משני הצדדים של הצאפטי.
אורז לבן (בסמטי)
האורז הבסמטי נחשב לזן היוקרתי, האצילי והמעודן ביותר של משפחת האורז. הוא גדל בהודו למרגלות ההימלאיה ומושקה ממי הפשרת השלגים, שמעניקים לו ארומה מיוחדת וטעם אגוזי. מכנים אותו "מלך הניחוחות", גרגיריו לבנים ומאורכים ולאחר בישול הם רכים ומלאי טעם.
2 כוסות אורז בסמטי
1 כפית מלח
מעט שמן
3 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
לשטוף את האורז ולהניח במסננת, לשים שמן בתחתית הסיר, להוסיף את האורז ולערבב עד שכל הגרגירים יצופו בשמן, להוסיף את המים, והמלח, להביא לרתיחה ואז להנמיך לאש קטנה, לכסות היטב ולבשל במשך 15 דקות (מדוד על השעון אין צורך לפתוח באמצע), לתת מנוחה 10 דקות, עדיין סגור, האדים עוזרים לגרגירי האורז להפרד, ואז לערבב (מומלץ בעזרת מזלג).
מלאי כופתא (30 יח):
(בגרסה הטבעונית אני עושה ללא הגבינה וגם יותר קל לייצב את הכופתות ללא הגבינה
6 תפו"א מבושל במים ומקולף
½ פלפל חריף מנוקה מגרעינים (תלוי בעונה וברמת החריפות)
50 גרם קשיו שבור
50 גרם צימוקים שחורים
250 גרם גבינת ריקוטה/או גבינת פניר
1/2 כפית מלח
4 כפות קמח לבן
אופן הכנה:
לערבב בקערה את כל המרכיבים, לטעום ולתקן מלח אם צריך.
להכניס לתוך השמן כדור אחד ולבדוק שהוא לא מתפרק. אם כן,
להוסיף קמח לתערובת אם לא לטגן את שאר הכדורים.
סרטון : http://www.youtube.com/watch?v=aQjut9uVQYY
רוטב לכופתא
אופן הכנה:
את הרוטב מכינים ממש לפי סדר הצגת הדברים, בגרסה הטבעונית מחליפים את מוצרי הגבינה בסוף בקרם קוקוס.
שמן בתחתית הסיר, 1 כפית זרעי כמון (לתת לטעם להיפתח בשמן), 1 בצל חתוך לקוביות, 1/2 פלפל חריף מנוקה מגרעינים, 1 מקל קינמון, 1/2 כפית כוסברה טחונה יבשה, קופסת עגבניות מרוסקות קטנה(400 גרם), 2 כפיות שום כתוש, 2 כפיות ג'ינג'ר כתוש (אפשר להשתמש בשום וג'ינג'ר של דורות 2 קוביות מכל אחד) 50 גרם קשיו, 1 כפית שטוחה כורכום, חצי כפית מלח, 1/2 כפית גאראם מסאלה, 1/4 כפית הל טחון, כוס בינונית קוקוס, 50 גר' חמאה, 250 מ"ל שמנת מתוקה וכוס חלב אחת. להוציא את מקל הקינמון ולטחון בבלנדר. לתקן תיבולים.
סרטון: http://www.youtube.com/watch?v=enG1rJsp61I
גולאב ג'אמון (Gulab Jamun)
גולאב ג'אמון הוא הקינוח ההודי הפופולרי, שעשוי מבצק מטוגן בשמן עמוק, ספוג בסירופ סוכר ומתובל בזרעי הל, זעפרן ומי ורדים. הוא בעיקר מככב בפסטיבלים שונים בהודו, בחתונות ובימי הולדת. הבצק עשוי מחלב, קמח, וגבינה.
230 גר' אבקת חלב (2 כוסות בינוניות מלאות)
1/2שקית אבקת אפיה (5 גרם)
1/2 כוס קמח לבן (100 גרם)
קורט מלח
1 כפית הל טחון
1 גביעה שמנת חמוצה 15%(לרוקן ממים שמצטברים למעלה)
לסירופ:
1 קילו סוכר
2 ליטר מים
4 טיפות של מי ורדים
אופן ההכנה:
לבשל את החומרים לסירופ בסיר, עד המסה של הסוכר והסמכה, להניח את הסירופ בצד שיתקרר לערבב את המצרכים לפי הסדר שמופיעים ברשימת המצרכים.
ללוש עד קבלת בצק חלק (ניתן להוסיף חלב לדילול או קמח לעיבוי).
לגלגל לכדורים קטנים (קוטר 2 ס"מ)
לטגן כדור 1 בשביל לבדוק את חום השמן ואת התפיחה. ואז את שאר הכדורים
אחרי הטיגון להעביר את הכדורים לסירופ. הכדורים יספגו את הסירופ לתוכם.
ההגשה היא כדור בתוך נוזל חמים.
כדור אנרגיה
1 חבילה תמרים מגולענים
כוס קוואקר
חופן אגוזים – לכתוש
חופן זרעי חמניות – לפזר
טחינה גולמית – בשלוק
קוקוס לבן
אופן הכנה :
לערבב את כל החומרים, ליצור כדורים, לפזר קוקוס מלמעלה, לקרר לפני ההגשה.