משקה לאסי
 
משקה על בסיס יוגורט ופרי
ניתן להכין גם על בסיס חלב סויה (ואז  צריך להגדיל את כמות הפירות, כי חלב סויה דליל יותר).
שילובים אפשריים: מנגו הל וזעפרן / בננה /  יוגורט סוכר ומי ורדים
צאי הודי

צ'אי הודי (בכתב דוונאגרי: चाय) הוא תערובת של תה וחלב (או חלב ומים) המורתחים יחדיו. לצ'אי גרסאות רבות, הידועה שבהן היא צ'אי מסאלה בה ניתן למצוא ארבעה מרכיבים עיקריים: תה, סוכר, תבלינים וחלב. השוני בין סוגי הצ'אי בא לידי ביטוי בדרך כלל בסוג התבלינים ובמינונם.
 
1 ליטר מים בסיר
2 כפות של תה שחור
3 מקלות קינמון
5 זרעי הל (למעוך אותם קצת, שהטעם ישתחרר)
8 ציפורן
1 חתיכה של ג'ינג'ר טרי (בערך ס"מ) אם אין ג'ינג'ר אז קורט זנגוויל
 סוכר לפי הטעם
 
אופן הכנה:
לבשל בסיר את כל המוצרים  עד שנוצר תרכיז (בערך 10 דקות), להוסיף 2 ליטר חלב,
להביא עד לסף רתיחה, לטעום ולמזוג דרך מסננת לקנקן הגשה.
פקורה
 
אופן הכנה:
בקערה לערבב: בצל חתוך לקוביות בינוניות-גדולות (אפשר גם טבעות או טבעות חתוכות לחצי), להוסיף כוסברה טרייה קצוצה,  רצועות פלפל חריף , חצי כפית מלח, כוס קמח חומוס, ומים עד שנוצרת בלילה לא נוזלית מידי. ליצור מעין לביבה אחת על כף ולטגן בשמן (לבדוק שלא מתפרקת אם נוזלי להוסיף קמח חומוס או אם הציפוי לא יפה לדלל במעט מים). לטעום אם חסר מלח, ואז אם הכל תקין וטעים לנו לטגן את כל השאר.
 
הגשה עם צ'אטני קוקוס: בבלנדר זר כוסברה, מעט פלפל חריף, 1/4 כפית מלח, ו 1 פחית קרם קוקוס , לטחון לתערובת אחידה, להוסיף קוקוס לב יבש, לטעום ולתקן מלח.
במחבת לשים שמן וכפית גדושה זרעי חרדל שחור עד שמתפצפץ, להוסיף עלי קארי, ולשפוך את התערובת של זרעי החרדל, לתוך התערובת שהכנו בבלנדר.
דאל צהוב קלאסי
דאל (הינדית: दाल, בנגלית: ডাল או দাল) הוא מאכל הודי המבוסס על קטניות, בדרך כלל עדשים, שעועית או אפונים ולעתים גם גרגירי חומוס או מש. הדאל הוא מאכל מקובל בהודו, פקיסטן ובנגלדש. בדרום הודו, מהווה הדאל גם את אחד ממרכיבי הסמבאר. מקור שמו של המאכל במילה בשפת הסנסקריט שפירושה "לחלק". בדרך כלל הוא נאכל לצד אורז וירקות או רוטי.
 
 חצי קילו עדשים אדומות שטופות
1 וחצי בצל חתוך לקוביות
2 עגבניות טריות חתוכות לקוביות
1  כפית כורכום
2 כפות כמון שלם
2 כפות חרדל שחור
חופן עלי קארי (נקרא קארי פאטה)
פלפל ירוק חריף לפי דרגת החריפות שרוצים
1.5 כפות שום כתוש
1.5 כף ג'ינג'ר כתוש
50 מ"ל שמן
כוסברה טרייה קצוצה
מיץ לימון
 
אופן הכנה:
לבשל עדשים בסיר מכוסים במים (כמות המים כפולה מכמות העדשים), להוריד את הקצף המצטבר למעלה (הקצף מר), ולבשל עד שמתרכך.
להוסיף קוביות בצל, עגבניות, וכורכום לסיר. במחבת לחמם שמן ולתוכו להכניס חרדל שחור עד שמתפצפץ (לטעמים של החרדל לוקח זמן להיפתח), ואז זרעי כמון (לרגע, הטעם נפתח ברגע שנכנס לשמן), עלי קארי, פלפל ירוק חריף, ומשחת שום וג'ינג'ר. לטגן מעט ולשפוך לתוך הדאל.
לתקן תיבול עם מלח
לקשט עם כוסברה טרייה
ההודים מוסיפים לעדשים אדומים מעט מיץ לימון (הברזל שבקטניות נספג טוב יותר בגוף בעזרת ויטמין c).
 
שעועית אדומה ( בהודית ראג'מה)
 
להשרות 1/2 ק"ג לוביה / שעועית אדומה כל הלילה
לבשל בסיר לחץ עד שמתרכך (או להשתמש בשעועית של סנפרוסט)
 
אופן הכנה:
לשים שמן בסיר
להוסיף:
1 וחצי  בצלים חתוכים לקוביות (לטגן עד שמתחיל להשחים )
800 גר' עגבניות מרוסקות
מסאלה ירוקה ( לטחון בבלנדר: צרור כוסברה, פלפל חריף,  2 כפות שום ,2 כפות ג'ינג'ר, ומים)
2 כפיות מוטון מסאלה
1 כפיות כורכום
3 כפיות גארם מסאלה
3 כפיות פפריקה מתוקה
לבשל עד שנהיה כמו ריבה
 
לתוך הרוטב להוסיף את השעועית אדומה
לטעום ולתקן תיבול
 
שעועית ירוקה
 
אופן הכנה:
לשים שמן בסיר
1 כף זרעי חרדל עד שמתפצפץ

להוסיף:
1.5  בצלים חתוכים לקוביות (לטגן עד שמתחיל להשחים)
800 גר' עגבניות מרוסקות
מסאלה ירוקה ( לטחון בבלנדר: צרור כוסברה, פלפל חריף,  2 כפות שום ,2 כפות ג'ינג'ר, ומים )
1/2 כף כורכום
2 כפות גארם מסאלה
2 כפות פפריקה מתוקה
 
לבשל עד שנהיה במרקם של ריבה
לתוך הרוטב להוסיף את השעועית הירוקה (חבילה של 800 גרם שעועית סנפרוסט קפואה או להשתמש ב 800 גרם שעועית טרייה) , לבשל עד שמתרכך,
לטעום ולתקן תיבול.
 
תפו"א כרובית (אלו גובי)
(אפשר להוסיף במקום הכרובית:אפונה, גזר, פלפל אדום, במיה מטוגנת, רצועות כרוב לבן, בצל)
 
אופן הכנה:
שמן בסיר
להוסיף:
כף של זרעי חרדל עד שמתפצפץ
אם רוצים אפשר גם להכניס כף של זרעי כמון שלם לרגע לשמן
פלפל ירוק חריף (לפי כמות החריפות שרוצים)
חופן עלי קארי
2 בצלים חתוכים לקוביות ומבשלים עד שמתחיל להשחים.(במקרה של מתכון מבוסס בצל להגדיל את הכמות).
 
להזיז את הבצל בתוך הסיר הצידה ולהכניס את התבלינים לתוך השמן ,ולטגן אותם (פתיחת הטעמים של התבלינים בשמן).
1 כף כורכום
1/2 כף כמון
כף פפריקה מתוקה
להוסיף 10 תפוחי אדמה מסוג דזירה (קליפה אדומה) חתוכים לקוביות. ו 1 כוס מים, ולבשל במשך 15 דקות.
להכניס כרובית אחת מפורקת לפרחים (את הכרובית יש לפרק לפרחים ולהשרות מעט במים עם מלח או חומץ לפני הבישול).
לבשל עד שמתרכך
להוסיף מלח וכוסברה טרייה.
 
טופו בתרד (גרסה למנה פאלק פניר)
 
ניתן להכין גבינת פניר (מתכון מצורף), או להשתמש בגבינת קש קנויה
 
לשים בסיר שמן (כמות יפה)
להוסיף 2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות, ולטגן את הבצל עד שמשחים
להוסיף:
מסאלה ירוקה + בצל (לטחון בבלנדר: 2 כפות שום כתוש ,2 כפות  ג'ינגר, 1 כפית כמון שלם, 1 בצל,1 זר כוסברה, פלפל ירוק חריף), ו 1 כפית כוסברה טחונה, ולבשל ביחד
להוסיף את התרד ולבשל עד שמתרכך ולטחון בעזרת בלנדר מוט, למחית חלקה
לתבל במלח לפי הטעם
להוסיף טופו חתוך לקוביות ולהמשיך לבשל עוד 10 דקות
 
גבינת פניר:
מרכיבים:
3 ליטרים של חלב פרה כמה שיותר שמן (אם אפשר להשיג חלב טרי שלא עבר פסטור יותר טוב)
מיץ מלימון אחד
 
אופן הכנה:
- מביאים את החלב לרתיחה בסיר (אם לא מפוסטר אז לתת לחלב 5-6 רתיחות)
-בעת הרתיחה, כאשר החלב מתחיל להקציף חשוב להנמיך מיד את האש
מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים את החלב במשך 1 דקה עד שגושי הגבינה נפרדים מהמים
- לאחר סיום הבישול יוצקים את הגבינה ואת הנוזלים לשקית בד עדין וסוחטים היטב
- את שקית הבד יש לתלות מעל כיור למשך כשעתיים עד ששארית הנוזלים מתנקזים מהשקית והגבינה מתקררת
לאחר קירור מוציאים את גוש הגבינה שנוצר וחותכים לריבועים (את ריבועי הפניר מומלץ לטגן עד לקבלת מעטפת זהובה)
 
טופו בקארי (ניתן לשים עוף / בשר כבש וגם ביצים קשות קלופות)
 
אופן הכנה:
לטגן 5-7 בצלים חתוכים לקוביות עד שמשחים, להוציא חצי מהכמות ולטחון בבלנדר , להחזיר לסיר ,להוסיף מחית מסאלה ירוקה( לטחון בבלנדר: צרור כוסברה, פלפל חריף,  2 כפות שום ,2 כפות ג'ינג'ר, ומים )
להוסיף תבלינים : כורכום, גאראם מסאלה, מוטון מסאלה, פפריקה מתוקה,
עגבניות מרוסקות, מעט סוכר, לבשל מעט ,
להוסיף את קוביות הטופו.
 
טופו ברוטב קשיו וקוקוס (מעולה עם עוף)
 
אופן הכנה:
להכין לפי הסדר שמופיע במתכון
שמן בתחתית הסיר,
 1 כפית זרעי כמון 1/2 פלפל חריף מנוקה מגרעינים, 1/2מקל קינמון,  (לתת לטעם להיפתח בשמן)
 1 בצל חתוך לקוביות,
קופסת עגבניות מרוסקות קטנה (400  גרם)
2 כפות שום כתוש, 2 כפות ג'ינג'ר כתוש (אפשר להשתמש בשום וג'ינג'ר של דורות 3 קוביות מכל אחד)
 100 גרם קשיו (לטחון בבלנדר עם מעט מים)
1 כפית שטוחה  כורכום, , חצי כפית מלח, 1/2 כפית גאראם מסאלה, 1/4 כפית הל טחון,
 כוס בינונית קוקוס לבן יבש
2 קופסא של קרם קוקוס (להסתכל שכתוב מעל 15% שומן)
להוציא את מקל הקינמון (חשוב מאוד לפני שטוחנים את התערובת שבסיר)
ולטחון בבלנדר מוט של מרקים,  לתקן תיבולים.
להוסיף את קוביות הטופו.

 
ראיטה
 
תפקיד הראיטה הוא לאזן טעמים ולמתן את חריפות האוכל.
יוגורט עם:  אפשר לשלב דבר אחד או כמה ביחד: גזר מגורד, כרובית מפוררת, כוסברה, זרעי חמנייה ,אגוזי קשיו, מלפפון מגורד וכרוב לבן חתוך דק דק.
ואז להוסיף:  מלח, פפריקה מתוקה ומעט סוכר.

 
צ'פאטי
צ'פאטי (הינדי: चपाती) אחד מסוגי הלחם הנפוצים בהודו ושכנותיה וכן במזרח אפריקה,
עשוי מבצק ללא שמרים, שטוח ודק. עם הצ'פאטי "מנגבים" את האוכל,
או שלוקחים בעזרתו קצת אוכל מהצלחת, ולעתים מהווה הצ'פאטי את עיקר הארוחה.
את הצ'פאטי מכינים בשני שלבים, בשלב הראשון קולים אותו על טאווה שהיא סוג של
סאג' - משטח מתכת כבד וקעור המונח על מקור חום. (גחלים או גז). בשלב השני קולים
את הצ'פאטי על הגחלים עצמן או על להבה פתוחה.
נהוג להגיש את הצ'פאטי חמים, לכן מכינים אותם ממש לפני הגשת הארוחה
 
1 ק"ג קמח לבן (אפשר לעשות חצי חצי עם קמח מלא רק קשה יותר ללוש).
1/2 כפית מלח
175 שמן
1/2 ליטר מים
 
אופן ההכנה:
לערבב את הקמח עם המלח (יבשים) ולהוסיף את השמן מעורבב עם המים (רטובים), ללוש לבצק חלק, לגלגל לכדורים בגודל 30 גרם (כדור מטקות), לקמח משטח ואז לפתוח בעזרת מערוך לעיגולים, להניח על מחבת חמה, עד שעולות בועות ולהפוך לצד השני, ואז להניח ישירות  על הלהבה הכי גדולה בגז, הצאפטי יתנפח, יקבל את הצריבה של האש ואת הריח האופייני לטאבון. יש לחזור על התהליך משני הצדדים של הצאפטי.

 
אורז לבן (בסמטי)
 
האורז הבסמטי נחשב לזן היוקרתי, האצילי והמעודן ביותר של משפחת האורז. הוא גדל בהודו למרגלות ההימלאיה ומושקה ממי הפשרת השלגים, שמעניקים לו ארומה מיוחדת וטעם אגוזי. מכנים אותו "מלך הניחוחות", גרגיריו לבנים ומאורכים ולאחר בישול הם רכים ומלאי טעם.
 
2 כוסות אורז בסמטי
1 כפית מלח
מעט שמן
3 כוסות מים רותחים
 
אופן ההכנה:
לשטוף את האורז ולהניח במסננת, לשים שמן בתחתית הסיר, להוסיף את האורז ולערבב עד שכל הגרגירים יצופו בשמן, להוסיף את המים, והמלח, להביא לרתיחה ואז להנמיך לאש קטנה, לכסות היטב ולבשל במשך 15 דקות (מדוד על השעון אין צורך לפתוח באמצע), לתת מנוחה 10 דקות, עדיין סגור, האדים עוזרים לגרגירי האורז להפרד, ואז לערבב (מומלץ בעזרת מזלג).

 
מלאי כופתא (30 יח):
(בגרסה הטבעונית אני עושה ללא הגבינה וגם יותר קל לייצב את הכופתות ללא הגבינה
 
6 תפו"א מבושל במים ומקולף
½ פלפל חריף מנוקה מגרעינים (תלוי בעונה וברמת החריפות)
50 גרם קשיו שבור
50 גרם צימוקים שחורים
250 גרם גבינת ריקוטה/או גבינת פניר
1/2 כפית מלח
4 כפות קמח לבן
 
אופן הכנה:
לערבב בקערה את כל המרכיבים, לטעום ולתקן מלח אם צריך.
להכניס לתוך השמן כדור אחד ולבדוק שהוא לא מתפרק. אם כן,
להוסיף קמח לתערובת אם לא לטגן את שאר הכדורים.
סרטון : http://www.youtube.com/watch?v=aQjut9uVQYY
 


רוטב לכופתא
 
אופן הכנה:
את הרוטב מכינים ממש לפי סדר הצגת הדברים, בגרסה הטבעונית מחליפים את מוצרי הגבינה בסוף בקרם קוקוס.
שמן בתחתית הסיר, 1 כפית זרעי כמון (לתת לטעם להיפתח בשמן), 1 בצל חתוך לקוביות, 1/2 פלפל חריף מנוקה מגרעינים, 1 מקל קינמון, 1/2 כפית כוסברה טחונה יבשה, קופסת עגבניות מרוסקות קטנה(400 גרם), 2 כפיות שום כתוש, 2 כפיות ג'ינג'ר כתוש (אפשר להשתמש בשום וג'ינג'ר של דורות 2 קוביות מכל אחד) 50 גרם קשיו, 1 כפית שטוחה כורכום, חצי כפית מלח, 1/2 כפית גאראם מסאלה, 1/4 כפית הל טחון, כוס בינונית קוקוס, 50 גר' חמאה, 250 מ"ל שמנת מתוקה  וכוס חלב אחת. להוציא את מקל הקינמון ולטחון בבלנדר. לתקן תיבולים.
סרטון: http://www.youtube.com/watch?v=enG1rJsp61I
 


גולאב ג'אמון (Gulab Jamun)
 
גולאב ג'אמון הוא הקינוח ההודי הפופולרי, שעשוי מבצק מטוגן בשמן עמוק, ספוג בסירופ סוכר ומתובל בזרעי הל, זעפרן ומי ורדים. הוא בעיקר מככב בפסטיבלים שונים בהודו, בחתונות ובימי הולדת. הבצק עשוי מחלב, קמח, וגבינה.
 
230 גר' אבקת חלב (2 כוסות בינוניות מלאות)
1/2שקית אבקת אפיה (5 גרם)
1/2 כוס קמח לבן (100 גרם)
קורט מלח
1 כפית הל טחון
1 גביעה שמנת חמוצה  15%(לרוקן ממים שמצטברים למעלה)
 
לסירופ:
1  קילו סוכר
2 ליטר מים
4 טיפות של מי ורדים
 
אופן ההכנה:
לבשל את החומרים לסירופ בסיר, עד המסה של הסוכר והסמכה, להניח את הסירופ בצד שיתקרר לערבב את המצרכים לפי הסדר שמופיעים ברשימת המצרכים.
ללוש עד קבלת בצק חלק (ניתן להוסיף חלב לדילול או קמח לעיבוי).
לגלגל לכדורים קטנים (קוטר 2 ס"מ)
לטגן כדור 1 בשביל לבדוק את חום השמן ואת התפיחה. ואז את שאר הכדורים
אחרי הטיגון להעביר את הכדורים לסירופ. הכדורים יספגו את הסירופ לתוכם.
ההגשה היא כדור בתוך נוזל חמים.
 

כדור אנרגיה
 
1 חבילה תמרים מגולענים
כוס קוואקר
חופן אגוזים – לכתוש
חופן זרעי חמניות – לפזר
טחינה גולמית – בשלוק 
קוקוס לבן
אופן הכנה :
לערבב את כל החומרים, ליצור כדורים, לפזר קוקוס מלמעלה, לקרר לפני ההגשה.

הודי